Dostupni linkovi

Demanti smene predsednika Specijalnog suda


Vd predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović izjavio je danas, povodom informacija o smeni sudije Specijalnog suda Vladimira Vučinića, koji sudi Miroslavu Miškoviću, da je tom sudiji dužnost predsednika Odeljenja za organizovani kriminal prestala na osnovu rasporeda poslova u Višem sudu za narednu godinu.

"Godišnjim rasporedom poslova u Višem sudu u Beogradu za 2014. godinu, koji sam u skladu sa odredbama Sudskog poslovnika doneo kao vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Beogradu, sudiji Vladimiru Vučiniću, ali i još petorici sudija, koji su bili rukovodioci odeljenja u ovom sudu, prestala je dužnost predsednika odeljenja", naveo je Stepanović u izjavi Tanjugu.

"Na taj način je i sudiji Vučiniću prestala dužnost predsednika Odeljenja za organizovani kriminal, koju je obavljao shodno prethodnom godišnjem rasporedu poslova za 2013. godinu", navedeno je u izjavi. Stepanović takođe ukazuje da je 16. aprila ove godine postavljen na mesto vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Beogradu, te da od tog datuma obavlja i funkciju predsednika Specijalnog suda.

"Sudija Vladimir Vučinić nikada nije bio predsednik Specijalnog suda", istakao je Stepanović.

Dnevni list "Politika" objavio je ranije, pod naslovom "Smenjen predsednik Specijalnog suda", da je sudija Vučinić smenjen, da neće više biti predsednik tzv Specijalnog suda, i da je pre toga, kako saznaje taj list, obavestio Visoki savet sudstva da je vd predsednika Višeg suda zahtevao od njega da opozove odluku o vraćanju pasoša Miškoviću.
XS
SM
MD
LG