Dostupni linkovi

Krivokapić: Potezi DPS-a ukazuju na politički zaokret


Socijaldemokratska partija neće biti u vladajućoj koaliciji ukoliko crkva i nacionalne podjele budu i dalje u centru političkog života Crne Gore, kazao je lider te stranke, Ranko Krivokapić.

Komentarišući najavu lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića o novom izbornom aranžmanu za predstojeće izbore, Krivokapić je kazao da ga shvata kao mogući programski zaokret DPS-a. “Koalicija ima smisla ako imate zajedničke ciljeve. Ako ti ciljevi nisu zajednički onda koalicija nema smisla. Onda mi nema zajedničke ciljeve onda koalicije ne može biti”.

Krivokapić je naveo da ga zabrinjava povratak crkve u centar političkog života u Crnoj Gori. „To su nove činjenice i ako bi se one nastavile onda je jasno da SDP kao ni 1990.-ih ni ubuduće neće biti dio saveza koji ide ka tim vrijednostima, već ka onim koji idu direktno prema Evropskoj uniji i NATO-u“, rekao je Krivokapić navodeći da su to logično odluke ukoliko se nastave ta dešavanja.

„Crkva se vraća a ne životni problemi građana i rast duga, i činjenica da živimo na dug, ili gubici radnih mjesta i vladavina prava. Nije dobro da se u centar političkog života vraću pitanja nacionalnih podjela i crkva kao medijator u tome“, kazao je Krivokapić novinarima u Vili Gorica.
XS
SM
MD
LG