Dostupni linkovi

Đilas: Beograd nije prezadužen


Prema podacima Ministarstva finansija grad Beograd duguje 398 miliona evra i nije prezadužen, saopštio je predsednik DS-a Dragan Đilas.

Lider demokrata i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je u pisanoj izjavi da je Uprava za javni dug Ministarstva finansija jedina u ovoj zemlji nadležna za praćenje i evidenciju duga lokalnih samouprava, te da to nisu ni Siniša Mali, ni Srpska napredna stranka.

"Ministarstvo finansija nam je 23. septembra na naš zahtev dostavilo dopis sa stanjem duga Grada Beograda i ocenom nivoa zaduženosti. U tom dopisu vrlo precizno piše da je zaduženje Beograda 398 miliona evra i da Grad u skladu sa odredbama Zakona o javnom dugu nije prezadužen", naveo je Đilas u odgovoru na tvrdnje koje je predsednik Privremenog organa uprave Beograda Siniša Mali izneo jutros na RTS-u.

"Sa ovim stvarima nema političke igre. Nema diskusije i nema proizvoljnih ocena. Zato gospodo prestanite već jednom da iznosite laži", poručio je Đilas.

Lider demokrata tvrdi da je Privremeni organ uprave za samo mesec dana zaustavio skoro sve investicione projekte, najavio smanjenje subvencija i socijalnih davanja i da priča bajke o Beogradu na vodi.

"Konstantno iznošenje laži neće prikriti vašu nesposobnost", zaključio je on.
XS
SM
MD
LG