Dostupni linkovi

U četvrtak nastavak suđenja Miškoviću


U Specijalnom sudu u Beogradu sutra se nastavlja suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osam optuženih za malverzacije za putarskim preduzećima.

Na početku suđenja u novembru Mišković stariji je negirao optužbe da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za više miliona evra, ističući da ne razume za šta je odgovoran, jer je njegovo poslovanje u tom slučaju "primer kako treba da se radi".

On bi sutra trebalo da nastavi izlaganje odbrane i izjasni se detaljno i o krivičnom delu poreska utaja za koje je takođe optužen, a potom će odgovarati na pitanja branilaca, tužilaštva i suda.

Početak procesa iz sudnice je pratilo pet stranih posmatrača kojima je obezbeđen prevod o trošku vlasnika "Delta holdinga", po odobrenju suda, a njihovo prisustvo očekuje se i u nastavku procesa.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara.

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zakonom je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Optužnica obuhvata i Rista Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša i Predraga Filipovića koji se terete za pomaganje u izvršenju krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica. Živojin Petrović i Jadranka Bardić optuženi su za krivično delo poreska utaja.
XS
SM
MD
LG