Dostupni linkovi

Egipat: 14 stradalo, 100 povređeno



Najmanje 14 osoba je poginulo, a više od 100 je povređeno snažnoj eksploziji kod policijske stanice u gradu Mansuri, 120 kilometara severno od Kaira.Ranjen je načelnik gradske policije, dok je šef njegovog kabineta poginuo. Za sada se ne zna ko je aktivirao eksploziv, javile su danas agencije, pozivajući se na bolničke i bezbednosne izvore.

Prema podacima policije, kod zgrade policijske uprave je eksplodirao je minirani automobil a istovremeno aktivirana je i naprava kućne izrade, prenosi Itar-Tas s. Eksplozija je bila toliko snažna da se obrušio deo četvorospratnice. Velika šteta je načinjena i na okolnim zgradama. Na mestu eksplozije su desetine vozila "hitne pomoći" i spasilačke ekipe.

Privremena egipatska vlada je za taj napad optužila Muslimansku braću, koju je premijer te zemlje Hazem Beblavi jutros proglasio "terorističkom organizacijom". Portparol egipatske vlade Šerif Šavki je izjavio da su Muslimanska braća pokazala "svoje ružno lice terorističke organizacije time što su prolili krv i ugrozili bezbednost Egipta", prenela je egipatska agencija MENA.
XS
SM
MD
LG