Dostupni linkovi

Tel Aviv: Bomba u autobusu


Bomba je eksplodirala u autobusu u Bat Jamu kraj Tel Aviva, samo nekoliko trenutaka nakon što je vozilo evakuisano, saopštila je policija.

Policija ističe da preliminarna istraga ukazuje da je to delo palestinskih ekstremista.

Policijski portparol Luba Samri saopštila je da niko nije povređen u ovom incidentu, objasnivši da je bomba nađena u tašni i da je vožač naredio brzo putnicima da izađu. Samo nekoliko sekundi kasnije bomba je eksplodirala, dodala je ona.

Iako je u Bat Jamu ranije bilo obračuna kriminalaca ovog puta se ne radi o tome, već su bombu "kako se čini" podmetnuli palestinski ekstremisti, rekla je policijski portparol, ne ulazeći u detalje jer je istraga u toku.

Ukoliko se potvrdi da iza ovog incidenta stoje palestinski ekstremisti biće to prvi napad unatar Izraela od eksplozije bombe u Tel Avivu novembra prošle godine, kada je povređeno 20 ljudi. Desilo se to tokom osmodnevnog velikog sukoba izraelske vojske i palestinskih ekstremista u pojasu Gaze, podseća Asošiejted pres.

Pre više od jedne decenije u Izraelu su se često dešavali samoubilački bombaški napadi u autobusima, restoranima i drugim javnim mestima. Više od 3.000 Palestinca i 1.000 Izraelaca ubijeno je tokom nekoliko godina sukoba.

Međutim, u poslednje vreme napetost je smanjena, ali na susednoj Zapadnoj obali nedavno je došlo do porasta nasilja, iako izraelski zvaničnici veruju da ti mnogobrojni incidenti nisu povezani.
XS
SM
MD
LG