Dostupni linkovi

Cvijanović: Program Erasmus se nastavlja


Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović potvrdila je da će i taj bh.entitet učestvovati u projektu ''Erasmus+'', te da nema nikakve smjetnje i da se taj program nastavlja.

Ona je precizirala da je stiglo još jedno pismo komesara za proširenje i evropsku politiku susjedstva Štefana Fuelea, u kojem se, kako ističe, jasno potvrđuje da prelazak na novi program ''Erasmus+'' predviđa provođenje puno organizacionih izmjena i kada je u pitanju EU i BiH.

U narednom periodu će se, kaže, voditi razgovori na ekspertskom nivou kako da se realizuje taj program i osigura učešće u tom projektu.

-Važno je reći da Fuele u tom pismu navodi da, i bez potrebe za osnivanje nacionalne agencije, na nivou BiH, ostaje mogućnost učešća u ovom programu, a jedan od preduslova je plaćanje ulazne karte, što uvijek podrazumijeva da država plaća određenu cijenu da bi korisnici iz te države mogli da kandiduju određene i budu učesnici u projektu. Nema nikakvih smetnji. Bit će učešća. Program se nastavlja - navela je Cvijanović.

Ona tvrdi da su predstavnici RS samo isticali da se mora poštovati zakonska procedura u okviru BiH te se pozvali na primjere koji postoje u Evropi.
XS
SM
MD
LG