Dostupni linkovi

Osnivanje Centra za policijsku suradnju u Trebinju


Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, Raško Konjević, Ivica Dačić i Fahrudin Radončić potpisali su danas u Budvi, Protokol o osnivanju i funkcioniranju zajedničkog Centra za policijsku saradnju i dogovorili da sjedište tog tijela za tri države bude u Trebinju u Bosni i Hecegovini.

Tokom drugog dana Ministarskog foruma EU - Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova, ministri su razgovarali i o zajedničkoj borbi protiv korupcije, reformama pravosuđa i izazovima u toj oblasti, pravosudnoj saradnji u krivičnim i građanskim stvarima te integraciji i pravima Roma.

Ministar sigurnosti Bosne i Hecegovine Fahrudin Radončić kazao je da je najveći izazov BIH u narednom periodu kada je posrijedi oblast sigurnosti i unutrašnjih poslova smanjenje lažnih azilanata.

Sa njim se saglasio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je kazao da su države Zapadnog Balkana u velikom problemu, jer od 9.januara stupa na snagu mehanizam suspenzije vizne liberalizacije.
XS
SM
MD
LG