Dostupni linkovi

U Sloveniji istraga o korupciji u zdravstvu


Policija u Sloveniji započela je u četvrtak s opširnom kriminalističkom akcijom istraživanja sustavne korupcije u zdravstvu.

U akciji širom Slovenije sudjeluje 116 kriminalista, a do sada je pritvoreno 13 osumnjičenih, objavila je policija, dodavši da se istraga koncentrira u javnim zdravstvenim ustanovama na području Maribora, Ljubljane, Novog Mesta, Celja i Kopra te da se istražuju "korupcijska kaznena djela počinjena na račun i štetu zdravstvenog osiguranja".

U najvećoj zdravstvenoj ustanovi, ljubljanskom sveučilišnom Kliničkom bolničkom centru (UKC) naveli su da nitko od vodećih ljudi nije u istrazi i da je po njihovim podacima policija zadržala dvije privatne osobe.

Mediji navode da se istražuju sumnje u korupciju medicinskog osoblja koje uz rad u javnim ustanovama ima i privatnu praksu te nepravilnosti vezane uz nabavu medicinske opreme.

Krajem avgusta ove godine osnovana je posebna radna skupina za istragu kaznenih djela korupcije koja je u septembru počela istraživati korupciju u zdravstvenom sustavu.
XS
SM
MD
LG