Dostupni linkovi

Facebook stranica FIFA-e zatrpana ustaškim porukama


Razočarani kaznom koju je Međunarodna fudbalska federacija /FIFA/ izrekla hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću, njegovi poštovaoci su "zatrpali" Facrbook stranicu FIFA-e porukama "Za dom spremni", te brojnim uvredama na račun ove krovne fudbalske organizacije.

Ispod gotovo svakog statusa i posta ispisano je na stotine neprimjerenih poruka i različitih uvreda.

Osim ustaškog pozdrava, FIFA-u porede sa mafijom, a njenog predsjednika Sepa Blatera nazivaju Ciganinom, prenose mediji.

FIFA je juče kaznila Šimunića sa 10 utakmica neigranja, zabranom ulaska na stadione tokom suspenzije i novčanom kaznom od 30.000 švajcarskih franaka ili oko 24.000 evra zbog ustaškog pozdrava "Za dom - spremni" koji je uputio navijačima na zagrebačkom stadionu "Maksimir" po završetku revanš utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, protiv Islanda.

"Utvrdili smo da je igrač, zajedno sa publikom, koristio pozdrav koji su tokom Drugog svjetskog rata koristile ustaše, hrvatski fašisti. Disciplinska komisija jednoglasno je zaključila da je riječ o diskrimantorskom ponašanju, koje može vrijeđati osjećaje grupe ljudi drugačijeg porijekla, religije ili rase", navedeno je u saopštenju FIFA-e.

Hrvatski fudbalski savez Šimuniću je pružio podršku i najavio žalbu, a hrvatska javnost je o tom pitanju podijeljena.
XS
SM
MD
LG