Dostupni linkovi

Dvoje mrtvih u eksploziji u fabrici "Sloboda"


Dve osobe poginule su u eksploziji na poligonu fabrike „Sloboda“ u Miokovcima kod Čačka, saznaje RSE. Eksplozija se dogodila juče u popodnevnim časovima, na mestu na kom se odlaže neeksplodirana municija.

Zoran Stefanović, direktor fabrike „Sloboda“, potvrdio je za RSE da u tom incidentu ima poginulih.

„Četiri osobe juče posle podne neovlašćeno su ušle na fabrički poligon, najverovatnije radi krađe sekundarnih sirovina, i tom prilikom su aktivirale bojevu municiju koja je bila pripremljena za uništavanje. Čuvar je registrovao eksploziju, video da se nije dalje proširila, pomislio da su je izazvale životinje i nadležne u kompaniji obavestio da je sve u redu. Međutim, kada su posle neradnog dana radnici došli na posao videli su šta se dogodilo i alarmirali rukovodstvo. To se desilo na fabričkom poligonu „Slobode“ i u toku je uviđaj civilnih vlasti. Bezbednosni propisi su poštovani, postoji fizičko i tehničko obezbeđenje, postavljena su upozorenja o opasnosti, i radi se o neovlašćenom ulasku u opasnu zonu. Šta se tačno dogodilo saopštiće nadležni“, rekao je Stefanović.

Uviđaj na fabričkom poligonu rade istražni sudija iz Čačka i MUP Srbije, a fabrika “Sloboda” najavila je da će uskoro izdati saopštenje o ovom incidentu.
XS
SM
MD
LG