Dostupni linkovi

Počinje ekshumacija u Rudnici


Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je danas da je prioritet iskopavanje u Rudnici, u opštini Raška, na mestu na kojem se pretpostavlja da su tajno zakopana ljudska tela i da će taj postupak biti završen u najkraćem mogućem roku.

Vekarić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je podnet zahtev za ekshumaciju, da će već danas ili sutra sudija otići na tu lokaciju, da bi započela ekshumacija.

Zamenik tužioca za ratne zločine je rekao da su do sada već pronađena četiri tela, da će posle ekshumacije uslediti identifikacija. Prema njegovim rečima, postoje pretpostavke o frapantnim brojkama, da se na tom mestu nalaze tela 230 ljudi, ali je još uvek rano iznositi o tome prognoze, a očekuje se i dolazak u Beograd jednog danskog forenzičara.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije i Komisija za nestala lica počeli su iskopavanje u Rudnici, u opštini Raška, na mestu na kojem se pretpostavlja da su tajno zakopana ljudska tela, a pitanje postojanja te masovne grobnice pokrenuli su još 2004. prištinska Radna grupa i Unmik, a neuspešno istraživanje je obavljeno u maju i junu 2007.
XS
SM
MD
LG