Dostupni linkovi

Ubedljiva pobeda SNS na izborima u Odžacima, Kostolcu i na Voždovcu


Srpska napredna stranka osvojila je apsolutnu većinu u sve tri opštine u kojima su juče održani lokalni izbori - Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu. Prema prvim nezvaničnim infromacijama iz SNS, naprednjaci u Odžacima osvojili su preko 50 odsto glasova na jučerašnjim lokalnim izborima.

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Odžacima, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 48,18 odsto glasova, Demokratska stranka (DS) 18,19 odsto, a Socijalistička partija Srbije (SPS) 11,67 odsto glasova.

To su rezultati posle prebrojanih glasova sa 22 od 25 biračkih mesta u opštini Odžaci, potvrđeno je iz izbornog štaba Demokratske stranke.

Srpska napredna stranka, prema do sada prebrojanim glasovima, osvojila je 49 odsto glasova na lokalnim izborima na beogradskoj opštini Voždovac, odnosno 34 mandata, saopštio je sinoć predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

Na drugom mestu je Demokratska stranka koja je dobila 11,98 odsto glasova, sledi koalicija okupljena oko SPS sa 7,6 odsto, SDPS sa 6,28 odsto i DSS sa 5,72 odsto, rekao je Lukić novinarima.

SNS je pobedila i na lokalnim izborima u Kostolcu, osvojivši 45,51 odsto glasova, a na izbore je izašlo 58,81 odsto upisanih glasača, izjavio je predsednik opštinske izborne komisije Milojko Lalić.

Lalić je rekao Tanjugu da je, prema preliminarnim rezultatima, koalicija SPS-PUPS-JS na drugom mestu sa 22,18 odsto osvojenih glasova, a slede Demokratska stranka sa 12 odsto, Ujedinjeni regioni Srbije sa 9,54 i Liberalno demokratska partija 7,23 odsto glasova, dok ostale liste nisu prešle cenzus.
XS
SM
MD
LG