Dostupni linkovi

Ukrajinska opozicija: Današnji razgovori velika prevara


Ukrajinska opozicija ocijenila je da okrugli sto, koji je danas održan u Kijevu s ciljem pronalaženja rješenja za izlazak Ukrajine iz krize, predstavlja prevaru organizovanu pred predstojeće velike demonstracije.

"Vlasti nisu uzele u obzir nijedan od naših zahtjeva. Ovaj okrugli sto nije ništa drugo do prevara", izjavio je lider opozicione partije "Udar" Vitalij Kličko.

Trojica lidera opozicije - Oleg Tjagnibok, lider partije "Sloboda", Vitalij Kličko, lider partije "Udar", kao i šef opozicione parlamentarne grupe "Otadžbina" Arsenij Jacenjuk prihvatili su, nakon dužeg oklijevanja, da učestvuju u dijalogu i predstave svoje zahtjeve, kao i da čuju odgovore vlade.

Na okruglom stolu, osim zvaničnika vlasti i opozicije, učestvovali su i trojica bivših predsjednika - Viktor Juščenko, Leonid Kučma i Leonid Kravčuk, te predstavnici civilnog društva i vjerski zvaničnici.

"Tražim od svih da utiču na smirivanje situacije i okončanje konfrontacije", poručio je Janukovič i dodao da konfrontacija ne vodi ničemu dobrom.

Opozicija, koja traži ostavku vlade i potpisivanje sporazuma sa EU, i danas je protestovala na Trgu nezavisnosti u Kijevu.
XS
SM
MD
LG