Dostupni linkovi

Smijenjen komandant specijalaca Policije Crne Gore


Komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) crnogorske policije Mladen Marković smijenjen je danas jer je unutrašnja konrola predložila pokretanje disciplinskog postupka protiv njega.

Markovića je smijenio direktor policije Slavko Stojanović, piše u šturom saopštenju Uprave Policije.

Komandant elitine jedinice smijenjen je samo dan pošto je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević saopštio nalaze unutrašnje kontrole koja je ustanovila da je bivši šef policije, a sada savjetnik predsjednika Crne Gore, Veselin Veljović nedavno u službenim prostorijima elitne jedinice u Podgorici pripadnicima govorio o izborima u Mojkovcu.

Sastanak je održan 9. novembra, nedjelju dana prije lokalnih izbora u Mojkovcu.

Veljović je negirao da je oko 50 službenika policije, uglavnom iz Mojkovca, pozvao da bi im govorio o izborima, već da je tema sastanka bilo predavanje o NATO-u.

Unutrašnja kontrola naložila je pokretanje disciplinskog postupka protiv komandanta SAJ Markovića koji je bio obaviješten o sastanku u kasarni elitne jedinice.

Ministar Konjević je ocijenio da je korišćenjem sjedišta jedinice za "političku priču o izborima", bivši šef policije, a sadašnji savjetnik šefa države "ozbiljno narušio ugled MUP-a".
XS
SM
MD
LG