Dostupni linkovi

Lideri opozicije odbili poziv Janukoviča na dijalog


Lideri ukrajinske opozicije u u sredu su odbili poziv predsednika Viktora Janukoviča na dijalog, dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Opozicija poziva Janukoviča i njegovu vladu da podnesu ostavku, da oslobade, kako oni navode, političke zatvorenike i kazne pripadnike policija za razbijanje protesta zbog nasilja nad demonstrantima, prenela je agencija Rojters.

Bivši ukrajinski parlamentarac Oleg Tjahnibok ranije tokom dana nazvao je Janukovičev poziv na dijalog "farsom i komedijom" i zajedno s liderom najveće opozicione stranke u parlamentu, Arsenijom Jačenijukom, poručio da nema razgovora dok se ne okonča politčka kriza nastala zbog protesta koji traju više od dve sedmice, prenosi Tanjug.

Janukovič je prethodno pozvao političke, verske i ugledne ličnosti civilnog društva da učestvuju u nacionalnom dijalogu. Poziv je upućen svim političkim strankama, uključujući i one opozicione, na razgovore u cilju pronalaženja političkog kompromisa za sve težu političku krizu u toj zemlji, objavljeno je na Janukovičevom sajtu.
XS
SM
MD
LG