Dostupni linkovi

Tužilaštvo traži 90 godina zatvora za napad u Bugojnu


Državni tužilac Dubravko Čampara zatražio je u sredu u svojoj završnoj reči u slučaju "Haris Čaušević i dr." da Sud BiH izrekne maksimalnu kaznu zatvora od po 45 godina Harisu Čauševiću i drugooptuženom Naseru Palislamoviću zbog terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna 2010. godine.

Čampara je naveo kako je u tom napadu smrtno stradao policajac Tarik Ljubuškić, teško ranjena njegova koleginica Edina Hindić, a lakše još pet policajaca. Dodao je kako je na zgradi Policijske stanice pričinjena materijalna šteta u iznosu 506.000 KM, dok je na okolnim zgradama i vozilima pričinjeno još 213.000 KM štete, prenosi portal klix.ba.

"Tužilaštvo je van svake razumne sumnje dokazalo da su optuženi počinili ovo krivično delo na način kako je to napisano u izmenjenoj optužnici iz septembra 2012. godine. Saslušali smo veliki broj svedoka, veštake i uložili veliki broj materijalnih dokaza čime smo dokazali da su Čaušević i Palislamović počinili krivično delo terorizma. Svedoci su potvrdili kako su taj napad planirali najmanje šest meseci pre tragičnog događaja, kao i sve detalje vezane za pripremu i način izvršenja, a što smo potvrdili nalazima veštaka i materijalnim dokazima", rekao je Čampara.
XS
SM
MD
LG