Dostupni linkovi

Dačić: Savet da potvrdi odluku EU, sve drugo pogrešnoPremijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Sofiji da očekuje da Evropski savet potvrdi da će prva međuvladina konferencija biti održana najkasnije do kraja januara jer bi svaka drugačija odluka bila pogrešna i usporila bi proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

“Opšta je ocena da je za ovih godinu i po dana koliko postoji nova vlada Srbije ostvaren veliki istorijski napredak. U tom smislu mi ćemo nastaviti sa reformama i primenom Briselskog sporazuma, ali očekujem da Evropski savet potvrdi svoju odluku da će prva konferencija biti održana najkasnije do kraja januara”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle susreta sa bugarskim premijerom Plamenom Orešarskim.

On je dodao da je Srbija uradila mnogo na ispunjenju svih kriterijuma, posebno kada je reč o dva ključna - unutrašnje, ekonoskme i društvene reforme i napredak dijalogu sa Prištinom.

Sastanak šefova diplomatija država-članica EU biće održan 16. i 17. decembra u Briselu, a 20. decembra samit šefova država i vlada.
XS
SM
MD
LG