Dostupni linkovi

Novo glasanje o povjerenju talijanskoj vladiTalijanski premijer Enrico Letta danas će zatražiti ponovno glasanje parlamenta o povjerenju talijanskoj vladi kako bi bila potvrđena nova većina pošto se stranka Silvia Berlusconija Naprijed Italijo (Forza Italia) povukla iz vladajuće koalicije, izvijestili su vladini izvori. Odluka je donesena nakon što je vlada velikom većinom osvojila povjerenje zastupnika u glasanju o proračunu za 2014. sa 171. prema 135 glasova, unatoč tomu što je Forza Italia glasala protiv koalicije.

Letta se održao uz pomoć grupe zastupnika desnog centra, među kojima je i pet ministara u vladi, koji su se odvojili od Berlusconijeve stranke i poduprli vladajuću koaliciju. Formalnim potezom kojim će se obilježiti odmak od prethodne koalicije, donji dom će danas glasati o povjerenju, a poslijepodne će glasati i članovi Senata, objavilo je ministarstvo za odnose s parlamentom.


Iako se Lettina većina čini dovoljno snažnom da zajamči pobjedu tijekom glasanja, mora računati na sve veće napetosti među članovima vlastite koalicijske vlade u kojoj sada dominira Demokratska stranka.
XS
SM
MD
LG