Dostupni linkovi

Teofilu Pančiću nagrada "Vitez poziva"


Predsednici Društva sudija i sudiji Dragani Boljević, novinaru Teofilu Pančiću i genetičaru Miodragu Stojkoviću u utorak uručene su uručene nagrade "Vitez poziva" koju tradicionalno na Svetski dan ljudskih prava dodeljuje nevladina organizacija Liga eksperata "Lex".

Nagrada se dodeljuje pojedincima koji su se istakli u svojim profesijama, koji "nisu izneverili logiku svog poziva, već su autonomnim i časnim delovanjem pružili dobar primer mladima".

Izvršni direktor "Lex-a" Božo Prelević rekao je na svečanosti u Narodnom pozorištu, da su ovogodišnji "vitezovi" težili istini i opštem dobru i da nisu potrošili entuzijazam i veru u bolju Srbiju, prenosi Beta.

Primajući nagradu, Pančić, koji je i kolumnista RSE, ukazao je da reč vitez može čoveka da optereti, ali i da ga natera da razmišlja o tome šta znači viteštvo u poslu kojem se bavi.

"Ograničenja na našoj javnoj sceni ne postoje, prečesto pobeđuje sitno zlo i malo je potrebno da se sklizne u niskost. Nadam se da sam načinom na koji radim, odmogao niskosti i ako sam uspeo u tome, imam razloga za zadovoljstvo", rekao je Pančić.

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri u čijem sastavu su Čedomir Čupić, Vida Ognjenović, Ratko Božović, Vladimir Goati, Vlastimir Matejić, Vesna Rakić-Vodinelić i Jelisaveta Vasilić.
XS
SM
MD
LG