Dostupni linkovi

Ledena kiša paralisala istok SAD


Nevreme praćeno snegom, i ledenom kišom pogodilo je istočni deo SAD - države Pensilvaniju, Delaver i Nju Džersi i kreće se ka severu.

Zbog nevremena su otkazane hiljade letova širom SAD i usporen je ostali saobraćaj, a na putevima je bilo brojnih nesreća, uključujući i lančani sudar 50 automobila u Pensilvaniji.

Vilo je prognozirano blago nevreme sa oko 2,5 centimetara snega, ali je stigla snežna oluju koja je blokirala saobraćaj duž glavnog auto-puta kroz američki istok, od Delavera do Nju Džersija.

U nekim delovima jugoistočne Pensilvanije, Delavera i Nju Džersija palo je do 30 santimetara snega, rekli su meteorolozi koji očekuju da se sneg danas pretvori u kišu.

Sneg u Filadelfiji i Pitsburgu potpuno je prekrio terene gde su se igrale utakmice američkog fudbala. Međunarodni aerodrom u Filadelfiji bio je juče popodne zatvoren zbog 15 santimetara snega na pisti. Mnogi putnici ostali su da spavaju u aerodromskoj zgradi jer su hoteli popunjeni.

Znatna kašnjenja aviona bilo je i u oblasti glavnog grada SAD, Vašingtona. Zbog snežne oluje mnogi letovi aviona su odloženi na oba aerodroma u Vašingtonu - Dales i Ronald Regan.

Države Virdžinija, delovi Zapadna Virdžinija i grada Vašingtona očekuju prekide struje zbog ledene kiše, vlažnog snega i susnežice.

Hladan talas je popustio u severnom Teksasu posle skoro dva dana kada su led i hladnoća zaustavili saobraćaj. Očekuje se da će se bar dva dana topiti led koji je okovao deo Teksasa. Međunarodni aerodrom Dalas-Fort Vort je u nedelju otkazao oko 400 letova i još neuspeva da smesti zaostale putnike.
XS
SM
MD
LG