Dostupni linkovi

Mostar: Dvoje mrtvih u saobraćajnoj nesreći


Dvije muške osobe, od kojih je jedna starosti 19 godina, poginule su noćas u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se na magistralnom putu M-17 dogodila oko 1 sat i 40 minuta iza ponoći, na južnom izlazu iz Mostara, kod naselja Opine, javlja dopisnik RSE.

“Usljed neprilagođene brzine, došlo je do prevrtanja vozila i udara u prepreku”, rekao je za Radio Slobodna Evropa portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srećko Bošnjak.

On je potvrdio da su dvije osobe poginule, koje su se nalazile u automobilu marke “VW Passat”. Jednoj od njih je utvrđen identitet i radi se o mladiću rođenom 1994. godine.

Lokalni mediji su javili da je navedeni automobil išao iz pravca Mostara ka jugu i kretao se velikom brzinom. Ulaskom u krivinu, vozač je, iz još uvijek nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i nastavio je kretanje pravo, sletivši sa ceste.

Trebalo mu je, tvrde svjedoci, nekih stotinjak metara da se zaustavi, uz udare od prepreke. Izvještava se da je pritom jedan od prisutnih u automobilu ispao iz vozila, dok je drugi ostao priklješten u olupini, te su vatrogasci prilikom izvlačenja morali rezati krov auta.
XS
SM
MD
LG