Dostupni linkovi

Beograd: Bomba odvezena na mesto gde će biti deaktivirana


Bomba iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u centru Beograda, izvađena je u subotu uveče nešto pre 23 sata, posle čega je kaminom prevezena ka vojnom poligonu u Nikincima kod Sremske Mitrovice.

Bomba od 1.090 kilograma, nađena u subotu ujutro na gradilištu u centru Beograda, na dubini od šest metara, izvađena je i u pratnji policijskih vozila. Konvoj u pratnji sirena, pratilo je nekoliko policijskih vozila, kao i vatrogasci.

Mesto na kome je nađena bomba, obišli su premijer Srbije i ministar unutrašnih poslova Ivica Dačić, ministri odbrane Nebojša Rodić i sabraćaja Aleksandar Antić kao i predsednik Privremenog veća Grada Beograda Siniša Maili.

Prema rečima premijera, pronađena bomba bila je naoružanje aviona "Henkel 111", mase 1.090 kilograma. Imala je oko 620 kilograma eksploziva. Bomba je "velike razorne moći" i mogla je da je došlo do eksplozije da uništi čitav kvart, rekao je Dačić. On je rekao da je ova bomba slučajno pronađena prilikom građevinskih radova i mogla je da eksplodira, kao što se moglo desiti da je niko nikada i ne pronađe.
XS
SM
MD
LG