Dostupni linkovi

U velikoj akciji širom Srbije uhapšen 261 diler


Pripadnici MUP-a su u operativnoj akciji "Grom“, širom Srbije, pretresli 909 lokacija, uhapsili 261 dilera, zaplenili veliku količinu droge, oružja i automobila...

"Ovo je do sada najveća zajednička akcija srpskog tužilaštva, sudstva i policije u borbi protiv trgovine narkoticima", izjavio je direktor policije Milorad Veljović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Za 118 od 261 uhapšenog određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

"U 'Gromu' su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije, koji su bili nosioci akcije, zatim službenici 27 policijskih uprava, specijalci Specijalne antiterorističke policije (SAJ), Protivterorističke jedinice (PTJ) i Žandarmerije".

Tokom akcije, koja je počela tačno u šest časova ujutru, a završila se uveče, u 20 sati, policija je zaplenila više od 18 kilograma različitih vrsta droge - heroina, marihuane, kokaina, kao i 32 vagice za precizno merenje narkotika. U Kruševcu je pronađena i mini-laboratorija za proizvodnju skanka.

"Zaplenili smo i 40 komada različitog oružja, 23 pištolja, 12 pušaka, četiri bombe, samostrel, sve bez dozvole, kao i 2.848 komada municije", sumirao je Veljović.

"Privedene su i tri osobe za kojima su bile raspisane potrage. Dve u Kruševcu, za kojima je tragao sud zbog razbojništva, kao i jedna u Novom Pazaru, koja se sumnjiči za ubistvo".
XS
SM
MD
LG