Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra Bubala


Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je u četvrtak optužnicu protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i sedam njegovih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Milana Beka Vorldfin iz Luksembruga.

Tužilac Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu u Specijalnom sudu da je optužnica podignuta protiv osam lica, a tužilaštvo je predložilo produženje pritvora Bubalu i još dvojici okrivljenih.

Sumnja se da je njihovim mahinacijama država oštećena za više od 5,7 miliona evra.

Osim Bubala, optužnica za krivično delo zloupotreba službenog položaja tereti izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmine Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Bubalo je uhapšen 14. juna sa još sedam saradnika.
XS
SM
MD
LG