Dostupni linkovi

Bitići: Svi znaju ko je ubica



Fatos Bitići, rođeni brat trojice kosovskih Albanaca i državljana SAD, koje su 9. jula 1999. godine ubili nepoznati pripadnici MUP-a Srbije, izjavio je da su mu na sastancima u srpskom tužilaštvu rekli da taj slučaj još nije zaključen jer je problem u nekadašnjem pomoćniku ministra policije Goranu Radosavljeviću Guriju.

"Bio sam na sastanku sa tužiocem (Vladimirom) Vukčevićem i tužiocima Dragoljubom Stankovićem i Brunom Vekarićem, a sa mnom su bili i ljudi iz ambasade SAD. Rekli su da su na slučaju Bitići radili deset godina. Pitao sam, u čemu je problem? Problem je u Guriju, rekli su. Imate dokaze za to? Da, imamo", rekao je Bitići za nedeljnik NIN.

Bitići je rekao da je 2004. godine u Kladovu svedočio o ubistvu njegove braće i da mu je istražni sudija tada rekao da su u ubistvo umešani nekadašnji visoki policijski oficiri Vlastimir Đorđević, Goran Radosavljević Guri i Milorad Ulemek Legija.

Bitići je rekao da je nedavno, na sastancima u Beogradu, dobio obećanje najviših državnih funkcionera Srbije da će učiniti sve da ovaj slučaj bude rešen u najkraćem mogućem roku, ali i da tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i ministar policije
Ivica Dacicć okrivljuju jedan drugog za sporo odlučivanje.
XS
SM
MD
LG