Dostupni linkovi

Fabrici vagona Kraljevo preti stečaj


Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović kaže da prema njegovim saznanjima Fabrika vagona nije među 25 fabrika u Srbiji za koje se traži strateški partner.

Prema njegovim rečima, ta fabrika iz Kraljeva je u drugoj, brojnijoj grupi fabrika kojima preti stečaj.

"Ministru privrede Saši Raduloviću sam još jednom, po ko zna koji put, poslao pismo u kojem sam tražio da razmotri pitanje koje se odnosi na radnike Fabrike vagona. Oko 150 firmi će otići u stečaj, dok se za nekih 25 još uvek traži strateški partner. Prema mojim saznanjima, Fabrika vagona nije među fabrikama za koje se traži rešenje", izjavio je Jovanović.

Radnici Fabrike vagona Kraljevo najavili su za danas protestnu šetnju od fabrike do zgrade Gradske uprave u Kraljevu, gde će početi sednica Skupštine grada, zbog teškog položaja zaposlenih. Sindikati optužuju menadžment fabrike da ne brine o radnicima, jer su se u poslednjih skoro šest meseci, od kada traje štrajk, samo jednom sastali sa radnicima.

Radnici traže da im se overe knjižice, isplate dugovanja i potpiše kolektivni ugovor. Štrajkački odbor Fabrike vagona iz Kraljeva već je najavio da će radikalizovati štrajk ukoliko hitno ne dobiju neku od 14 plata koje im se duguju.
XS
SM
MD
LG