Dostupni linkovi

OEBS: Uspešni izbori otvorili put demokratskim procesima


Nakon završetka drugog kruga glasanja za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici i ponovljenog glasanja na tri biračka mesta u Zvečanu, OEBS je uspešno priveo kraju svoje pomaganje izborima u četiri opštine na severu Kosova, stoji u saopštenju.

„Misija OEBS-a je dobila zadatak da sprovede veoma važan deo sporazuma, sklopljenog pod pokroviteljstvom Evropske unije, o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, i ponosan sam na posao koji smo obavili. Uspešni izbori na severu otvorili su put daljim demokratskim procesima na Kosovu,“ istakao je ambasador Jean-Claude Schlumberger, šef Misije OEBS-a na Kosovu.

„Nakon izbora, radujemo se bliskoj saradnji sa svim novoizabranim opštinskim zvaničnicima, našim partnerima na centralnom nivou kao i sa međunarodnim partnerima, u okviru tri programske oblasti OEBS-a na Kosovu, koje obuhvataju ljudska i prava zajednica, demokratizaciju i javnu bezbednost", naveo je on zahvalivši se Kosovskoj policiji, EULEX-u i KFOR-u na njihovoj ulozi u obezbeđuvanju izbora, kao i EU i drugim međunarodnim akterima koji su pružili podršku izborima.
XS
SM
MD
LG