Dostupni linkovi

MMF u Srbiji od 3. do 17. decembra


Tehnička misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji od utorka 3. do 17. decembra, kako bi sagledala stanje u javnim finansijama zemlje.

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je ranije da će MMF srpskim vlastima pomoći da sagledaju načine za bolje planiranje i naplatu prihoda, kao i planiranje i sprovođenje rashoda budžeta.

On je precizirao da se sa MMF-om još ne razgovara o novom aražmanu, ali da bi za Srbiju bilo dobro da ima aranžman sa tom institucijom i to aranžman iz predostrožnosti, a ne onaj koji podrazumeva bilo kakav zajam.

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Kim Daehaeng rekao je Tanjugu da se radi o misiji za tehničku pomoć, koju vodi Odeljenje MMF-a za fiskalne poslove.

Misija će sagledati stanje u upravljanju sistemom javnih finansija u Srbiji i dati određene preporuke u toj oblasti, uključujući planiranje i kontrolu izvršenja budžeta, precizirao je Daehaeng.

Misija MMF-a prethodno je boravila u Srbiji od 1. do 7. oktobra, na zahtev srpskih vlasti, sa kojima je razgovarala o najnovijim ekonomskim kretanjima, kao i planovima vlade za 2014. godinu i za naredni srednjoročni period.
XS
SM
MD
LG