Dostupni linkovi

Formiran Forum sindikata željezničara u jugoistočnoj Evropi


Predstavnici sindikata željezničkih radnika iz zemalja bivše Jugoslavije i iz Rumunije osnovali su u Skoplju Forum sindikata željezničara u jugoistočnoj Evropi koji će se zalagati za prava radnike u željezničkom transportu i rješavanje problema u toj oblasti.

Forum su, u okviru regionalne konferencije o temi "Razvoj sindikalnih strategija kao odgovor na stalne izazove u transportu i vezama", osnovali predstavnici željezničkih sindikata iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Rumunije.

Sindikalni aktivisti su na ovom skupu, koji je juče počeo, istakli da među željezničkim sindikatima u regionu postoji orgoman potencijal za sradnju koji će se bazirati na solidarnosti, pravdi, prijateljstvu i uzajamnoj koristi.

"Zalagaćemo se za pristojna radna mesta željezničkih radnika, borićemo se protiv socijalnog dampinga, a razmjenom iskustava stvorićemo sinergiju potencijal za realizaciju zajedničkih dogovorenih aktivnosti sindikata", rekao je predsjednik makedonskog sindikata željezničara LJube Stojkovski.
XS
SM
MD
LG