Dostupni linkovi

Božović sa čelnicima Lajkovca o azilantima


Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović izjavio je, povodom protesta meštana sela Vračević, zbog problema azilanata, da će danas primiti čelnike opštine Lajkovac i da će to pitanje biti rešeno.

Božović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je od noćas sve mirno i da demantuje saopštenja Centra za azilante iz Bogovađe da je blokada koju su građani organizovali uspela, jer ona, kako je naglasio, nije uspela.

"Uspeli smo da dopremimo i hranu i vodu Centru za tražioce azila i regularne migrante je obezbeđeno sve", rekao je Božović i apelovao na građane da "prekinu tu besmislenu blokadu kojom brukaju i sami sebe i Srbiju".

Božović je najavio da će ljudi, koji treba da budu premešteni iz tog centra u Sjenicu i Tutin, već od sutra početi da transportuju, tako da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Meštani sela Vračević sinoć su nastavili blokadu lokalnog puta od tog mesta ka Lajkovcu zbog smeštaja, kako kažu, više od 100 azilanata u dve kuće u njihovom selu.
XS
SM
MD
LG