Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mišković svedoči u istrazi protiv Bubala


Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković svedočiće dans u istrazi protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i njegovih saradnika, osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje akcija Luke Beograd preduzeću "Vorldfin", čiji je vlasnik Milan Beko.

Bubalov advokat Zoran Ateljević rekao je Tanjugu da je primio poziv za saslušanje Miškovića u svojstvu svedoka u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bubalo je uhapšen 14. juna sa još sedam saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, čime je država oštećena za više od 5,7 miliona evra.

Prema najnovijoj odluci Apelacionog suda, pritvor može da mu traje do 8. decembra, nakon čega bi trebalo da bude podignuta optužnica ili da mu se omogući odbrana sa slobode.

Osim Bubala istraga se vodi i protiv direktora i izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića i Gorana Mrđe, direktor Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktor Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmine Dragutinović.

Istraga se vodi i protiv bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca. Oni se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
XS
SM
MD
LG