Dostupni linkovi

Lunaček: Neprihvatljive Đukanovićeve uvrede



Član Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček rekla je da su neprihvatljive uvrede koje je crnogorski premijer Milo Đukanović uputio poslaniku Pozitivne Crne Gore Dritanu Abazoviću na poslednjem premijerskom satu u Skupštini.

“Kada premijer jedne evropske države, koja pretenduje da postane član Evropske unije, jednog opozicionog poslanika vređa i diskredituje njegov ugled, to nije samo neprihvatljivo u okviru opšte političke pristojnosti i pravila komunikacije, već je više od toga, takav nastup svakako ne doprinosi jačanju parlamentarizma, demokratije, i napretku države na njenom putu u Evropsku uniju. Upravo suprotno, na taj način se promoviše zanemarivanje političke kulture nedostojno zemlje kao što je Crna Gora”, navodi se u izjavi Lunaček objavljenoj na sajtu Pozitivne Crne Gore.

Ona je istakla da će naglasiti ovaj slučaj u okviru rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori, dodajući da je ovakav verbalni napad upućen ka najmlađem članu crnogorskog parlamenta koji je istovremeno i predstavnik albanske manjine u Crnoj Gori, a koji u svome obraćanju ni na koji način nije upotrebio izraze koji su mogli isprovocirali takvu neodmerenu reakciju predsednika vlade.

“Premijer Đukanović je ovime pokušao da na neopravdani način diskredituje i poslanika Abazovića i Pozitivnu Crnu Goru. Ako ni zbog čega drugog onda iz razloga očuvanja konstruktivne političke klime u Crnoj Gori veoma bi me radovalo ako bi se predsednik Vlade za njegovo ponašanje izvinio i poslaniku i partiji iz koje dolazi”, poručila je Lunaček.
XS
SM
MD
LG