Dostupni linkovi

Lunaček: Neprihvatljive Đukanovićeve uvredeČlan Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček rekla je da su neprihvatljive uvrede koje je crnogorski premijer Milo Đukanović uputio poslaniku Pozitivne Crne Gore Dritanu Abazoviću na poslednjem premijerskom satu u Skupštini.

“Kada premijer jedne evropske države, koja pretenduje da postane član Evropske unije, jednog opozicionog poslanika vređa i diskredituje njegov ugled, to nije samo neprihvatljivo u okviru opšte političke pristojnosti i pravila komunikacije, već je više od toga, takav nastup svakako ne doprinosi jačanju parlamentarizma, demokratije, i napretku države na njenom putu u Evropsku uniju. Upravo suprotno, na taj način se promoviše zanemarivanje političke kulture nedostojno zemlje kao što je Crna Gora”, navodi se u izjavi Lunaček objavljenoj na sajtu Pozitivne Crne Gore.

Ona je istakla da će naglasiti ovaj slučaj u okviru rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori, dodajući da je ovakav verbalni napad upućen ka najmlađem članu crnogorskog parlamenta koji je istovremeno i predstavnik albanske manjine u Crnoj Gori, a koji u svome obraćanju ni na koji način nije upotrebio izraze koji su mogli isprovocirali takvu neodmerenu reakciju predsednika vlade.

“Premijer Đukanović je ovime pokušao da na neopravdani način diskredituje i poslanika Abazovića i Pozitivnu Crnu Goru. Ako ni zbog čega drugog onda iz razloga očuvanja konstruktivne političke klime u Crnoj Gori veoma bi me radovalo ako bi se predsednik Vlade za njegovo ponašanje izvinio i poslaniku i partiji iz koje dolazi”, poručila je Lunaček.
XS
SM
MD
LG