Dostupni linkovi

Bangkok: Marš na ministarstvo


Oko 40 antivladinih demonstranata upali u zgradu ministarstva, na hiljade drugih umarširalo je u 13 drugih zgrada u Bangkoku u nameri da svrgnu premijerku.

Demonstranti su upali u sedište ministarstva finansija u Bangkoku tokom rastućeg antivladinog nezadovoljstva kako bi vlada premijerke Jingluk Šinavatre "videla šta je moć naroda".

Više od 30.000 demonstranata uzvikivalo je "napolje" pošto su se raštrkali po gradskim vladinim kancelarijama, vojnim i bazama pomorskih snaga i državnim televizijskim kanalima.

AP dodaje da je bilo ograničeno prisustvo policije ispred sedišta vladinih institucija, uprkos velikom broju rasporedjenim bezbednosnih snaga po ostalom delu prestoncice gde su se protesti održavali i tokom vikenda. Organizator antivladinih protesta, bivši opozicioni parlamentarac, Sutep Taugsuban pozvao okupljenu masu da učine da "oni (vlast) vide šta je moć naroda''.

Demonstranti traže da se premijerka povuče s vlasti zbog optužbi da je njena vlada pod kontrolom svrgnutog premijera i njenog brata Taksina Šinavatre.
XS
SM
MD
LG