Dostupni linkovi

Roditelji neće poslati djecu u škole u Konjević Polju



Roditelji bošnjačke djece iz Konjević Polja neće danas poslati djecu u školu na šta ih je ranije pozvao Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija. On je upozorio da će, u suprotnom, djeca izgubiti školsku godinu.

Ministar je ponudio da djeca nacionalnu grupu predmeta uče na dopunskim časovima u područnoj školi prema programu Tuzlanskog kantona.

„Djeca neće otići u školu, to je definitivno, jer je ministar odbio da potpiše dokumenat koji mu je ponudio naš advokat. U tom dokumentu je jasno naznačeno da se trebaju ispuniti naši zahtjevi", rekao je u izjavi za BHR1 predstavnik roditelja Muhizin Omerović.

Omerović navodi da se radi o klasičnoj prevari koju je ministar Mutabdžija već jednom izveo. "Ministar je nas roditelje na isti način pozvao i mi smo poslali djecu dva dana u školu, međutim, ništa se nije promijenilo. Mi upisujemo djecu u Sarajevo u školu. Mi smo, definitivno, završili svoje pregovore sa ministrom Mutabdžijom. Naš advokat sada radi na tužbi“, pojasnio je Omerović.
XS
SM
MD
LG