Dostupni linkovi

Protivnici Madura izašli na demonstracije u Karakasu


Oko 5.000 protivnika predsednika Venecuele Nikolasa Madura izašlo je u subotu na ulice Karakasa da izraze ogorčenje zbog sve dublje ekonomske krize u zemlji.

Ovo je prvo protestno okupljanje koje je sazvao opozicioni lider Enrike Kapriljes otkako je s malom razlikom u glasovima izgubio na predsedničkim izborima od Madura.

Usled, kako ocenjuje Asošiejted pres, umora koji je zahvatio obe strane u ovoj duboko polarizovanoj naciji, na protestima na Placi Venecuela u Karakasu se okupilo samo oko 5.000 ljudi, daleko manje od masa koje su preplavile glavni grad Venecuele na poslednjem skupu u predsedničkoj kampanji.

Demonstracije su bile posećenije nego skorašnji skupovi koje je organizovala vlast, dodaje AP i ocenjuje da su pritisci vlasti, sukobi oko premoći unutar opozicije i doslovno nikakav pristup televiziji obeshrabrili mnoge Madurove protivnike.

U Venecueli su za 8. decembar zakazani lokalni izbori, koje opozicija želi da prikaže kao referendum o Madurovoj vladavini, koja protiče u znaku velikih nestašice najosnovnije robe i inflacijom koja doseže 54 odsto godišnje.
XS
SM
MD
LG