Dostupni linkovi

BiH: Disciplinska prijava protiv državne službenice


Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Branka Đurić podnijela je danas disciplinsku prijavu protiv Mije Martine Barbarić, državne službenice koja je zaposlena kao stručni saradnik za odnose s javnošću i međunarodne odnose u kabinetu ministrice.

Razlog podnošenja prijave je to što je Mija Martina Barbarić podržala hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića statusom na Facebooku u kojem je napisala ustaški pozdrav : "Za dom spremni”.

U izjavi za javnost federalna ministrica Đurić najoštrije je osudila ponašanje uposlenice ovog ministarstva, karakterišući ga krajnje neprimjerenim, posebno jer je riječ o državnoj službenici zaduženoj za odnose s javnošću koja je morala znati kakve posljedice njen potez može izazvati.

Pridružujem se svim brojnim reakcijama i osudama u javnosti poteza koji je napravila Mija Martina Barbarić i naglašavam da to nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti Vlade FBiH, već njeno lično mišljenje i učinit ću sve da se takvo ponašanje najoštrije sankcionira", rekla je ministrica Đurić.
XS
SM
MD
LG