Dostupni linkovi

Hamnei: Moraju se poštovati “crvene linije” IranaIranski vrhovni vođa Ali Hamnei izjavio je danas da pritisak ekonomskih sankcija nikad neće prisiliti Iran da prihvati ustupke oko svog nuklearnog programa i da postoje "crvene linije" koje se moraju poštovati.

U izjavi uoči danšnjeg nastavka pregovora Irana s vodećim svetskim silama o svom nuklearnom programu u Ženevi, Hamnei je pozvao iranske pregovarače da poštuju "crvene linije" i rekao da zemlja neće nikad popustiti po pitanju svojih "nuklearnih prava".

"Neću se mešati u detalje pregovora, ali postoje crvene linije koje zvaničnici moraju da poštuju bez straha da će uznemiriti neprijatleje", rekao je Hamnei i naveo da se to odnosi na obogaćivanje uranijuma na teritoriji Irana i odbijanje da se zatvori podzemni pogon za obogaćivanje Fordo.

U Ženevi se danas nastavljaju pregovori Irana i grupe Pet plus jedan - pet zemalja članica Saveta bezbednosti UN (SAD, Kina, Rusija, Velika Britanija i Francuska) i Nemački - o kontroverznom iranskom nuklearnom programu.

U svom govoru danas pred pripadnicima islamističke paravojne grupacije Hamnei je takođe izjavio da je Izrael "osuđen na nestanak".
XS
SM
MD
LG