Dostupni linkovi

Kejsi: Potrebna prilagođavanja Dejtonskog sporazumaBritanski ambasador u Bosni i Hercegovini Najdžel Kejsi (Nigel Casey) izjavio je za agenciju Fena da su potrebna prilagođavanja Dejtonskog sporazuma, ako Bosna i Hercegovina želi da bude funkcionalna država, koja je u mogućnosti da se pridruži Evropskoj uniji.

“Važan primer za to su sada razgovori o promeni Ustava da bi se primenila presuda ‘Sejdić-Finci’. Postoji i drugi broj područja na kojima trebati raditi u cilju napretka u procesu evropskih integracija”, rekao je Kejsi i naglasio da je najvažnije da se s tim procesom krene.

Datum kada je pre 18 godina parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, 21. novembar, u Republici Srpskoj je praznik, a u Federaciji BiH nije.

Britanski ambasador kaže da nedostatak uspeha da se postigne dogovor i o pitanju zajedničkih praznika je odraz opšte situcije u BiH.

“Nažalost, ljudi su još usmereni na pitanja od pre 20 godina, umesto da se okrenu i pogledaju šta se to može postići u narednih 20 godina”, kazao je Kejsi.
XS
SM
MD
LG