Dostupni linkovi

Stefanović: Izbori u Beogradu u februaru ili martu


Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović izjavio je da će izbori u Beogradu biti održani u februaru ili martu, a da vanredni parlamentarni izbori nisu planirani.

"Mi (SNS) vanredne parlamentarne izbore nismo planirali, ne znam da li drugi razmišljaju o njima", odgovorio je Stefanović upitan da li će parlamentarni izbori biti održani istovremeno sa lokalnim izborima u Beogradu.

On je naveo da bi SNS već dobila izbore, da se bavila samo svojim interesima i gledala rejting stranke.

Govoreći o izborima u Beogradu, Stefanović je rekao da će oni biti održani u zakonskom roku, u februaru ili martu i dodao da će razgovarati sa članovima privremenog organa, jer, kako je naveo, ne želi da im "nametne kampanju" u sred zime.

Današnje Novosti pišu da če beograđani na birališta najverovatnije izaći 16. marta, a i dalje je u opciji da istog dana budu i parlamentarni izbori.

Prema informacijama tog lista, naprednjaci i socijalisti dogovorili su se da iskoriste maksimalne zakonske rokove za zakazivanje glasanja, pa će tako predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izbore raspisati tek sredinom januara, kada Privremenom organu u prestonici istekne dvomesečni
XS
SM
MD
LG