Dostupni linkovi

Nakon kiša Italiju pogodili pijavice i tornada



Jaka ciklona koja već puna dva dana pogađa Italiju, i dalje donosi goleme probleme s vremenskim neprilikama. Poslije olujnog ponedjeljka, koji je Sardiniji donio najveće nevrijeme posljednjih 50 godina, u utorak se nevrijeme premjestilo u središnje i južne dijelove Italije, javlja Crometeo, prenosi Index.hr.

Iako oborina nije bilo ni blizu tako puno kao ponedjeljak na Sardiniji, dijelove Italije su pogodili snažan vjetar, pijavice i tornada.

Pijavice su se pojavile u Agropoliju, Napulju i u regiji Puglia. Najteže je pogođen Gallipoli u Pugliji gdje se pojavio tornado koji je s mora ušao nad kopno i načinio značajnu materijalnu štetu na stambenim i gospodarskim objektima. Srećom, u ovom nevremenu nitko nije stradao.

Dvije škole u Gallipoliju zatvorene su u utorak nakon što ih je pogodila pijavica. Najgore je prošla gimnazija Quinto Ennio gdje je pijavica razbijala prozore u nekim učionicama, pa je nastao pravi stampedo učenika tijekom evakuacije. Ravnatelj škole rekao je da škola neće raditi dva dana. Oluja je tijekom dana pogodila i Salento.

Tek što će ova ciklona napustiti Italiju tijekom srijede, već u četvrtak nad sjevernom Italijom formirat će se nova snažna ciklona.
XS
SM
MD
LG