Dostupni linkovi

Moskva: Pušten treći aktivista Grinpisa


Sud u Sankt Peterburgu pustio je iz pritvora, ali uz kauciju od 2 miliona rubalja pres sekretara ruskog ogranka “Grinpisa” Andreja Alahverdova.

Alahverdov je treći uhapšeni aktivista odnosno član posade ledolomca “Arktik sanrajz” koji se u Rusiji tereti za huliganstvo a kome je sud ukinuo pritivor i dopustio da na slobodi čeka početak suđenja.

Pre njega uz kauciju od po 2 miliona rubalja oslobođeni su fotoreporter Denis Sinjakov i lekarka sa ledolomca Jekatarina Zaspa, koja će početak suđenja čekati u hotelu u Sankt Peterburgu s obzirom da joj je istovremeno određena mera da ne sme da napušta grad.

Grinpis je objavio da je prikupio sredstva da plati kauciju za svo troje za koje je sud odlučio da mogu da na slobodi čekaju početak suđenja, prenosi RIA Novosti.

Manje sreće imao je aktivista “Grinpisa”, državljanin Australije, Kolin Rasel kome je pritvor u ponedeljak produžen za tri meseca.

Odlučivanje o daljoj sudbini aktivistikinje iz Brazila Ani Pauli Maciel je juče odloženo ali je tužilac rekao da se neće protiviti ako sud odluči da ona može na slobodi da čeka suđenje, prenela je organizacija “Grinpis” na svom tviteru.
XS
SM
MD
LG