Dostupni linkovi

Davutoglu: Ankara sprječava ekstremiste da prelaze u SirijuTurski ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu izjavio je danas da Ankara neće dozvoliti ekstremistima da iz Turske prelaze u Siriju.

"Turska ne toleriše i neće tolerisati da ekstremističke grupe prelaze tursku granicu", rekao je danas šef turske diplomatije novinarima u Vašingtonu, poslije razgovora sa američkim zvaničnicima.

Ankara je zatražila od zapadnih saveznika da razmijjene obavještajne podatke o osumnjičenim ekstremistima kako bi turske vlasti mogle da im spriječe ulazak u Tursku, koju godišnje posjeti oko 34 miliona turista, rekao je Davutoglu.

"Rekli smo im 'Pošto znate ko su ti ljudi, spriječite ih da dođu u Tursku ili nam dajte spisak kako bismo ih mi spriječili da uđu u Tursku'", rekao je ministar.

Vašington post je objavio tokom vikenda da Ankara "zatvara oči" kada je u pitanju prelazak ekstremista iz Turske u Siriju, gdje više od dvije godine pobunjenici vode borbe protiv vojske i snaga lojalnih predsjedniku Bašaru el-Asadu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG