Dostupni linkovi

Počela komemoracija u Vukovaru


Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice, te prigodnim programom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta" u kojem sudjeluju Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sv. Juraj" i glumac Darko Milas, u Vukovaru je počelo obilježavanje 22. godišnjice stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Osim velikog broja građana Vukovara i pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, skupu nazoče i predsjednici Republike RH, hrvatskog Sabora i hrvatske Vlade Ivo Josipović, Josip Leko i Zoran Milanović te svi ministri u Vladi. Među nazočnima su i ratni zapovjednici obrane Vukovara 1991. godine Mile Dedaković i Branko Borković te Tomislav Merčep.

Prisutno je i izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća predvođeno predsjednikom Miloradom Pupovcem, koje je najavilo da će položiti vijence za sve vukovarske žrtve, kako Hrvate tako i Srbe, koji su stradali u ratnim strahotama 1991. godine.

U gradu je zamjetna nazočnost većeg broja policajaca. Prema podacima vukovarske policije, na osiguranju je angažirano 250 policijskih službenika, a za osiguravanje javnoga reda i mira zaduženo je i 150 redara, članova vukovarskih braniteljskih udruga. Iz vukovarske gradske uprave najavljivano je kako se očekuje da će Vukovar danas pohoditi oko 100.000 građana iz cijele Hrvatske.
XS
SM
MD
LG