Dostupni linkovi

Hrvatska: Ponovo skinute dvojezične table


U Vukovaru i kod Osijeka prošle noći i u nedelju ujutro su sa zgrada skinute dve višejezične ploče, a skinuta je i oštećena, kako javljaju mediji, i hrvatska zastava.
Kako je javila agencija Hina, u Vukovaru je skinuta tabla sa trojezičnim natpisom, a u Dardi, kod Osjeka je ukradena dvojezična ćirilična ploča i oštećena hrvatska zastava.
Trojezična ploča, na hrvatskom, srpskom i engleskom jeziku skinuta je sa sedišta Partije podunavskih Srba (PPS) u Vukovaru, saopštila je vukovarsko-sremska policija.
I u Dardi je u nedelju ukradena ploča srpske nacionalne manjine s dvojezičnim natpisom, a u Osijeku je najverovatnije noćas skinuta i oštećena hrvatska zastava, saopštila je osiječko-baranjska policija, prenosi Tanjug.
Ploča je skinuta sa zgrade lokalne uprave i prostorija srpske nacionalne manjine koja je bila ispisana latiničnim i ćiriličnim pismom.
Portparol osiječko-baranjske Policijske uprave Dario Premec je rekao da je policija traga za nepoznatim počiniocima.
U organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, koji se protivi ćirilici u Vukovaru, u Hrvatskoj je u nedelju počelo prikupljanje potpisa za referendum na kojem bi građani odučivali o smanjivanju prava nacionalnih manjina.
XS
SM
MD
LG