Dostupni linkovi

Počelo osiguravanje biračkih mjesta u Mitrovici


Kosovska policija počela je osiguravanje biračkih mjesta na kojima će sutra u sjevernom dijelu Mitrovice biti ponovljeno glasanje u tri biračka centra, izjavio je Tanjugu regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić i dodao da, za sada, nema saznanja da bi se moglo ponoviti nasilje od 3. novembra.

"Već od sinoć policija je počela poduzimati određene radnje, a jedinice K9 i AUDIT tima obavile se pregled biračkih mjesta. Nakon obavljenog pregleda, policija je preuzela 24-satno osiguranje tih objekata", kazao je on.

U nedjelju će već od tri sata ujutro biti, kako je najavio Bojić, angažovan kompletan starješinski kadar regionalne Direkcije policije, tako da će već prije otvaranja biračkih mjesta na njihovom osiguranju biti po 30 policijskih službenika koji će, prema operativnom planu, zauzeti svoje pozicije.

Pored toga, na raspolaganju u pripravnosti bit će jedna jedinica interventne policije koja će u slučaju bilo kakve potrebe djelovati, naglasio je Bojić.

On je rekao da, za sada nema, saznanja da bi se moglo ponoviti nasilje od prethodnog puta.

"Ako dođe do takve situacije, policija će veoma brzo reagovati i svakom biraču će biti omogućeno da bez ikakvih problema izađe na glasanje i da tom prilikom nema nikakvih neprijatnosti", naglasio je Bojić.
XS
SM
MD
LG