Dostupni linkovi

USKOK traži pritvor za Vidoševića


USKOK je u srijedu navečer zatražio zadržavanje u pritvoru Nadana Vidoševića koji je prethodno smijenjen s čela Hrvatske gospodarske komore te objavio detaljno priopćenje o akciji Remorker.

"Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, od 2006. do veljače 2011. godine, u Zagrebu, u cilju stjecanja znatne nepripadne materijalne koristi za sebe i druge na štetu Komore, zatražio od drugoosumnjičenice, predstojnice Ureda predsjednika Komore, da na temelju njegove ovlasti potpisuje dokumentaciju o nepostojećim poslovima za račun Komore, a od trećeosumnjičenice, voditeljice Službe za financije i računovodstvo Komore, da provede plaćanje fiktivnih faktura, na što su osumnjičenice pristale", stoji između ostalog u priopćenju USKOK-a.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv prvoosumnjičenog Vidoševića i trećeosumnjičene voditeljice Službe za financije i računovodstvo HGK Josipe Miladinov, dok je drugoosumnjičena predstojnica Ureda predsjednika Komore Zdenka Peternel od ranije u istražnom zatvoru.
XS
SM
MD
LG