Dostupni linkovi

U neredima u Varšavi povređeno 7 policajaca, 30 privedenih


Najmanje 30 ljudi privedeno a sedmoro policajaca povređeno je u ponedeljak u Varšavi u sukobu koji je izbio tokom šetnje koju su, povodom Dana nezavisnosti, organizovale desničarske poljske stranke.

Tradicionalni pohod radikalne desnice Varšavom na Dan nezavisnosti ove godine, kada Poljska obeležava 95. godišnjicu sticanja nezavisnosti, izrodio se u nerede radikala i fudbalskih huligana, prenosi Beta.

Petarde i kamenice su poletele i na Ambasadu Rusije, gde je zapaljena stražarska kućica. Ministarstvo inostranih poslova osudilo je kršenje Bečke konvencije i izrazilo žaljenje zbog napada radikala i izgreda ispred ruske ambasade.

Napadima su bili izloženi izveštači medija koji su pratili Marš nezavisnosti. Kako javljaju poljski mediji, jedan od fotoreportera je povređen i prevezen u bolnicu.

"U Varšavi je danas bilo mirno sve dok nije počela manifestacija, na žalost već tradicionalna, onih koji praznik nezavisnosti vide kao povod za izgrede. Situacija je sada pod kontrolom. To što se desilo je neprihvatljivo", rekao je večeras premijer Tusk.
XS
SM
MD
LG