Dostupni linkovi

Drobnič: Osigurati slobodu medija u punom smislu


Šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič ocenio je u ponedeljak da države Zapadnog Balkana treba da preduzmu neophodne reforme kako bi bilo osigurano da se principi slobode izražavanja i medija poštuju i u praksi.

On je, na otvaranju dvodnevne konferencije o medijima na Zapadnom Balkanu “Reč, slika i neprijatelj”, kazao da je obezbeđivanje slobode izražavanja i medija jedan od izazova za države koje traže članstvo u EU, prenosi Tanjug.

“Sve države Zapadnog Balkana treba da preduzmu neophodne reforme kako bi se osiguralo da se principi slobode izražavanja i medija poštuju i u praksi, a ne budu samo sastavni deo zakonske legislative”, naveo je Drobnič.

On je ukazao da treba pojačati napore u pravcu rasvetljavanja slučajeva nasilja nad novinarima i osigurati da se protiv počinilaca primene odgovarajuće sankcije.

Prema rečima Drobniča, zemlje Zapadnog Balkana treba da osiguraju političku i finasijsku nezavisnost javnih servisa i da obezbede adekvatnu primenu zakona o radu u medijima.
XS
SM
MD
LG