Dostupni linkovi

Srbija: Napadač iz Metikoše u pritvoru


Viši javni tužilac u Kraljevu odredio pritvor od 48 sati D.M. koji se juče predao pripadnicima SAJ-a, nakon desetočasovne drame u selu Metikoša.

Kasno sinoć policijska uprava Kraljevo saopštila je da su njeni pripadnici i članovi Specijalne antiterorističke jedinice, posle desetočasovne akcije pregovaračkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova, u nedelju uveče uspeli da privedu D.M. (1946) iz Metikoša kod Kraljeva, koji se prethodno, nakon ranjavanja dve osobe, naoružan zatvorio u porodičnoj kući.

Zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija viši javni tužilac u Kraljevu je, posle saslušanja, osumnjičenom odredio meru zadržavanja do 48 sati.

Sumnja se da je D.M. juče nešto posle 12 časova iz pištolja koji je držao bez odobrenja nadležnog organa, ranio N.DŽ. (1963) iz Kraljeva koji mu je dostavio hranu, a oko 16.30, pucajući rafalnom paljbom iz automatske puške iz kuće na više pripadnika policije, ranio i policijskog službenika Policijske uprave Kraljevo D.R. (1965), dodaje se u saopštenju policije.

Povređeni su odmah zbrinuti u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu i nalaze se van životne opasnosti, navodi se u saopštenju Policijske uprave Kraljeva.

Uviđaj koji je sinoć započeo viši javni tužilac u prisustvu pripadnika kriminalističke policije, zbog vremenskih uslova, trebalo bi da bude nastavljen danas, navedeno je u saopštenju.
XS
SM
MD
LG